Blog

News

Demontăm cele mai comune mituri despre Uniunea Europeană și virusul COVID-19

Vineri,17 iulie 2020, a avut loc pilotarea proiectului Mythbusters, proiect implementat de Fundația pentru Dezvoltare, ce are drept scop demontarea celor mai comune mituri despre Uniunea Europeană și virusul COVID-19 în regiunea țărilor Parteneriatului Estic prin intermediul jocurilor intelectuale.

Pilotarea jocului a avut loc în cadrul Quiz-ului de winneri 14, organizat în format online de către Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale, echipa căruia a contribuit la elaborarea întrebărilor pentru joc.

Acest eveniment marchează începutul proiectului Mythbusters, obiectivul căruia este combaterea dezinformării și a miturilor despre relațiile UE cu Moldova și COVID-19, folosind o abordare inovativă – jocurile intelectuale.

Proiectul se va concentra pe elevii de liceu atât din mediul urban, cât și din mediul rural, pentru a-i ajuta să-și dezvolte gândirea critică și pentru a le pune la dispoziție instrumente specifice care îi vor pregăti ca viitori cetățeni implicați civic, care i-au decizii informate în viața lor social-politică.

Proiectul Mythbusters beneficiază de suport prin intermediul schemei de Re-grantare a FSC al PaE (SFPT) și este finanțat de către Uniunea Europeană ca parte a suportului acordat societății civile din regiune. Granturile sunt valabile pentru OSC-urile din regiunea Parteneriatului Estic și țările UE.