Blog

News

Programe de activități extra-curriculare în sprijinul elevilor părinții cărora sunt plecați peste hotare vor fi implementate în 10 școli din Moldova

Conceptul potrivit căruia educația înseamnă acumularea unui volum cât mai mare de informații este unul învechite și depășit. Pedagogia modernă pune accent pe acțiunile de consolidare a informațiilor teoretice, iar un rol important îl au activitățile extrașcolare.

Începând de astăzi, 3 august 2020, Fundația pentru Dezvoltare desfășoară instruiri în format online pentru profesorii care vor implementa două programe de activități extra-curriculare, în 10 școli la nivel național: Activități prin abordarea STEAM și Deprinderi de viață.

Scopul acestor programe este îmbunătățirea reușitei școlare și stării psiho-emoționale ale copiilor claselor V-VII părinții cărora sunt plecați peste hotare cât și ale colegilor acestora.

Activitatea profesorilor se va baza pe un programul desfășurat al cursului pentru un an de zile, suportul profesorului cu modele descrise ale activităților și caietul elevului la ambele cursuri.

Instruirile care au loc în perioada 3-6 august 2020 sunt desfășurate în cadrul proiectului „Incluziunea educațională și socio-psihologică a copiilor de migranți”, implementat de Fundația pentru Dezvoltare cu sprijinul Fundației pentru Copii Pestalozzi.

Amintim că, Proiectul își propune îmbunătățirea mediul școlar pentru a oferi suport psihologic, educațional și va asigura incluziunea copiilor părinții cărora sunt plecați peste hotare; fortificarea cooperări intersectoriale și îmbunătățirii mecanismelor de asistență socială, educațională și psihologică pentru copiii părinții cărora sunt plecați peste hotare, dar și dezvoltarea unui cadru de politici favorabil pentru același grup de beneficiari.