Blog

News

Centrul Clasa Viitorului anunță Concursul Național „Profesorul – Ambasador Digital”

Stimată profesoară, Stimate profesor,
În această perioadă dificilă ai arătat că poți fi puternică/puternic. Am observat cum te-ai adaptat, ai perseverat și nu ai cedat în fața provocărilor. Vedem cum îmbrățișezi schimbarea și utilizezi tot mai sigur instrumentele digitale în procesul de predare. Astfel ești mai aproape de elevii tăi, cu lecții interesante și atractive, iar împreună pășiți spre o școală unde putem învăța altfel.
Ne bucurăm să aflăm că îmbini pasiunea ta, disciplina pe care o predai cu tehnologiile informaționale, inovând și diversificând procesul de predare-învățare așa cum nu ai mai făcut-o până acum. Pentru toată munca taîți mulțumim.
Dacă ești pasionată/pasionat de disciplinele STEAM, ai realizări profesionale deosebite și vrei să devii promotoare/promotor a/al inovațiilor digitale în educație, Centrul Clasa Viitorului te invită să râvnești la titlul de Ambasador Digital.
Cum? Participă la Concursul Național “Profesorul – Ambasador Digital”! Ai nevoie de două proiecte didactice, bazate pe abordarea STEAM, la una din disciplinele școlare pentru clasa a 7-a: fizica, informatica, matematica, biologia, chimia, geografia și limba engleză. Vom acorda premii.
Toate detaliile și informațiile necesare le găsești în Regulamentul Concursului. Ai timp să depui dosarul până pe 10 februarie 2021. Îți urăm succes!
Cu drag,
Echipa Clasa Viitorului

În cadrul Concursului Național „Profesorul – Ambasador Digital” vor fi selectați 25 de profesori, cărora le va fi conferit titlul de Ambasador Digital, și acordate premii sub formă de echipamente digitale în sumă de 8-10 mii de lei fiecare.

Scopul concursului este promovarea inovațiilor digitale în educație și încurajarea cadrelor didactice din ciclu gimnazial să utilizeze eficient instrumentele digitale și abordarea STEAM în procesul predare-învățare-evaluare.

Concursul Național „Profesorul – Ambasador Digital” este parte a proiectului cu același nume, implementat de Centrul Național de Inovații Digitale în Educație „Clasa Viitorului” prin intermediul Fundației pentru Dezvoltare din Republica Moldova, cu sprijinul financiar al Departamentului Buna Guvernare al Fundației Soros Moldova și USAID, Suedia, UK, în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Ce este Clasa Viitorului

Clasa Viitorului este un proiect de transformare digitală a educației, fondat la inițiativa și cu suportul financiar al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, USAID, Suedia, UK, prin Proiectul de Competitivitate din Moldova, Fundația Orange Moldova, prin Centrul de Informații Universitare, în parteneriat cu Fundația Servicii de Dezvoltare din Liechtenstein (LED). Proiectul a fost lansat în anul 2017 și presupune crearea în școli a claselor flexibile, în care se experimentează metode interactive de predare-învățare, prin intermediul tehnologiilor digitale, precum și dezvoltarea Centrului Național de Inovații Digitale în Educație care activează pe lângă Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, în colaborare cu Universitatea de Stat din Tiraspol. Până în prezent, conceptul Clasa Viitorului a fost implementat în 31 de licee din 21 de regiuni ale țării. Partener tehnologic al Clasei Viitorului este Google.