Blog

News

Ce trebuie să știi despre examenul Cambridge English

Fundația pentru Dezvoltare din Moldova este centru autorizat de examene la limba engleză Cambridge English. Aici ai posibilitatea să susții examenul.

Certificatele ce atestă nivelul de cunoaștere a limbii engleze eliberate în urma susținerii testului Cambridge English sunt recunoscute de peste 20 000 de angajatori, universități și entități guvernamentale din întreaga lume.

Certificatele Cambridge sunt recunoscute de către Ministerul Educație, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova și nu au termen de valabilitate, adică sunt valabile pe viață.

Răspunsuri la cele mai frecvente întrebări adresate nouă, despre susținerea examenului Cambridge English găsiți mai jos.

Î: Vreau să susțin examenul dar nu știu pe care să îl aleg?
R:
Pentru a vă asigura că alegeți corect, testați-vă nivelul de limba engleză cu ajutorul testului online gratuit ce conține 25 de întrebări – clik aici

Î: Pot sa mă înregistez pentru un examen de nivel superior dacă nu am promovat examenul intermediar?
R:
Nu trebuie să validaţi un nivel înainte de absolvirea nivelului superior.

Î: Care este costul examenului?
R:
B2 – 2500.00 lei
C1 – 2700.00 lei

Î:  Care sunt dățile când pot susține examenul?
R:
Dățile examenului sunt alese de centrul de examen dintre cele puse la dispoziţie de Cambridge English. Trebuie să contactați centrul de examen: mun. Chisinau, str. Al. Pushkin 45B, et.5, bir. 505
sau contactati-ne la tel: 022 210 198/ 022 210 199, pentru a afla dățile propuse.

Î:  Care este valabilitatea certificatului Cambridge?
R:
Datorită evaluării aprofundate a competențelor lingvistice ale candidaților, certificatele Cambridge English sunt valabile indefinit: nu au o dată de expirare.

Î:  Cu cât timp înainte de data examenului trebuie să mă inscriu?
R:
Cu o lună (3-4 saptamini) înainte de data examenului.

Î:  În cât timp vin rezultatele?
R: Dacă examenul este susținut Computer Based – atunci rezultatele sunt expediate către candidat în decursul a 3 săptămâni. În format fizic la Centru de Testare sunt disponibile aroximativ în 4 saptamini. Fiecare candidat este anunțat când sunt disponibile rezultatele.

Î:  Pentru a primi la BAC automat 10 din oficiu care este punctajul?
R:
Este nevoie să treceți testul nivelele B2 – C1 pentru a beneficia de nota 10 din oficiu la examanele de bacalaureat la Limba Engleză.

Leave a Reply