Concurs de selectare a doi experți pentru elaborarea programelor de creștere a nivelului educațional și de alfabetizare a părinților romi

Concurs de selectare a doi experți pentru elaborarea programelor de creștere a nivelului educațional și de alfabetizare a părinților romi

Fundația pentru Dezvoltare din Republica Moldova (Fundația) cu suportul Fundației pentru Copii „Pestalozzi” (Elveţia), implementează Proiectul “Sprijin social și educațional pentru copiii romi de la treapta  preșcolară și primară pentru integrarea cu succes în sistemul de învățământ general”. Perioada de implementare septembrie 2020 – septembrie 2023.

Aria de implementare a proiectului: or. Rîșcani, mun. Edineț, r. Călărași, r. Hîncești(com. Cărpineni), r. Ștefan Vodă(s. Talmaza), or. Basarabeasca.

Proiectul va contribui la  sporirea  cunoștințelor  și abilităților părinților romi  în susținerea copiilor lor în procesul educațional.  Metodologiile elaborate în cadrul proiectului vor spori competențele educatorilor, învățătorilor privind integrarea școlară și socială a copiilor romi. Vor fi consolidate capacitățile mediatorilor și  echipelor interdisciplinare care activează la nivel de comunitate, pentru a oferi suport socio-educațional calitativ familiilor de romi.

Fundația anunță concurs de selectare a doi experți care vor elabora 2 programe de creștere a nivelului educațional și alfabetizare  a părinților romi (matematică și limba română; informatică). Programele vor include ore de matematica, scris, citit și utilizarea calculatorului (MS Office, Internet, email ). Prin intermediul programelor vom spori cunoștințele și abilitățile părinților romi în oferirea suportului copiilor în pregătirea temelor pentru acasă.

Termenii de referință găsiți aici.

Responsabilitățile experților:

  1. Expertul 1 va elabora: Programul și proiecte de lecții de matematică și limbă română (24 lecții de matematică și 24 de limbă și literatură română pentru alolingvi) pentru adulți. Suportul didactic pentru învățător privind implementarea programului, Caiet cu activități pentru părinți (fișe de lucru, după caz);
  2. Expertul 2 va elabora: Programul activităților de dezvoltare a competențelor digitale a părinților romi (24 lecții de informatică, MS Office, Internet, email ). Suportul didactic de implementare al programului pentru învățător.

Cerințe față de candidați:

  • Studii superioare în domeniile pedagogie, informaticii, alte domenii relevante;
  • Experienţă în elaborarea programelor educaționale pentru adulți, materialelor didactice;
  • Cunoașterea specificului problemelor cu care se confruntă părinții romi;
  • Cunoaşterea limbilor română şi rusă obligatoriu;
  • Abilități de utilizare a calculatorului;

Pentru participare la concurs, consultanții vor expedia prin email următoarele documente:

  • Scrisoare de motivare;
  • CV-ul actualizat cu indicarea experienței relevante sarcinii (max. 3 pagini);
  • Exemple de materiale similare elaborate sau link-urile unde pot fi accesate;
  • Oferta financiară cu toate taxele incluse.

Dosarul va fi expediat la adresa de email sabina.baciu-danilov@fam.md

Candidații sunt rugați să indice în linia de subiect al e-mail-ului pentru care sarcină aplică A.19 „Elaborarea  programe alfabetizare  pentru părinții romi”

NB! Vor fi evaluate doar dosarele complete!!!

La interviu vor fi invitate doar persoanele pre-selectate!!!

Termen limită de aplicare: 30 noiembrie 2020 (inclusiv).

Pentru orice informații adiționale ne puteți contacta la tel. 069361135, persoana de
contact – Sabina Baciu-Danilov.