Selectarea a cinci consultanți/e pentru elaborarea materialelor dedicate programului prelungit și extra-curricular pentru elevii romi din clasele V-VII

Selectarea a cinci consultanți/e pentru elaborarea materialelor dedicate programului prelungit și extra-curricular pentru elevii romi din clasele V-VII

Fundația pentru Dezvoltare din Republica Moldova cu suportul Fundaţiei pentru Copii „Pestalozzi” (Elveţia) implementează faza a II-a a proiectului “Sprijin social, educational și psihologic pentru copii romi de vârstă preșcolară și școlară pentru integrarea cu success în sistemul de învățământ general.

Fundația pentru Dezvoltare din Republica Moldova  cu suportul Fundaţiei pentru Copii „Pestalozzi” (Elveţia) implementează faza II al proiectul  Sprijin social, educațional și psihologic pentru copii romi de vârstă preșcolară și școlară pentru integrarea cu succes în sistemul de învățământ general”. Proiectul se va realiza în perioada septembrie 2023 – august 2026. Scopul principal al proiectului este ca băieții și fetele rome cu vârsta cuprinsă între 6 și 14 ani din 12 localități au frecventa mai mare la grădiniță/școală și rate mai scăzute de abandon școlar.

Aria de implementare a proiectului: or. Rîșcani, s. Mihăileni, r-nul Rîșcani, s. Ochiul Alb și Gribova r-nul Drochia, mun. Edineț, or, Călărași, comunele Buda(Ursari) și Țîbirica(s. Schinoasa) din r-nul  Călărași,  com. Cărpineni r-ul. Hîncești , s. Talmaza, r-ul. Ștefan Vodă, or. Basarabeasca, s. Ciocîlteni, r-nul Orhei.

La această etapă, Fundația pentru Dezvoltare anunță concurs de angajare a cinci  consultanți/e pentru elaborarea materialelor pentru programul prelungit și extra-curricular pentru elevii romi din clasele V-VII din școlile partenere proiectului. Scopul acestor activități este de a dezvolta gândirea critică, analitică, inteligența emoțională și a altor abilități personale ale elevilor romi care să-i ajute să-și îmbunătățească performanța academică  la disciplinele școlare limba română, matematică, știință, etc.

In timpul elaborării acestor materiale se vor lua în considerație și rezultatele și recomandările evaluării psiho-sociale inițiale ale acestor copii.

Pentru realizarea acestei sarcini sunt prevăzute 10 de zile de consultanță pentru fiecare expert

Responsabilitățile consultanților:

  1. Elaborarea activităților programului prelungit la limba română, Ghidul profesorului care va conține lecții pregătite, caietul elevului cu fișe de lucru.
  2. Elaborarea activităților programului prelungit la matematică, Ghidul profesorului care va conține lecții pregătite, caietul elevului cu fișe de lucru.
  3. Elaborarea activităților programului prelungit la știință/biologie, Ghidul profesorului care va conține lecții pregătite, caietul elevului cu fișe de lucru.
  4. Elaborarea activităților programului prelungit la fizică, Ghidul profesorului care va conține lecții pregătite, caietul elevului cu fișe de lucru.
  5. Elaborarea Programului extra-curricular privind formarea abilităților de comunicare, dezvoltare personală, educație interculturală, etc. pentru clasele V-VII. Livrabilele vor constitui: Ghidul profesorului cu lecții gata pregătite, caietul elevului și curriculum.

 

Programele vor conține activități pentru 58 de lecții la fiecare disciplină care se vor derula pe parcursul a 3 ani. O activitate elaborată poate fi parcursă în 2 lecții.

Pentru fiecare consultant sunt bugetate 10 zile.

Cerințe față de candidați:

  • Studii superioare în domeniile pedagogie, psihopedagogie, alte domenii relevante.
  • Experiență în elaborarea programelor educaționale extra-curriculare, materialelor didactice;
  • Cunoașterea specificului provocărilor cu care se confruntă copiii romi pentru pregătirea temelor pentru acasă
  • Cunoașterea limbilor română şi rusă
  • Abilități de utilizare a calculatorului
  • Experiență de lucru cu copiii și instituțiile de învățământ preuniversitare

Pentru participare la concurs, consultanții vor expedia prin email următoarele documente:

  • CV-ul actualizat cu indicarea experienței relevante poziției (max. 3 pagini);
  • Scrisoarea de motivare (max. 1 pagină A4, menționați pentru care domeniu aplicați accentuați experiența relevantă pe care o dețineți și motivația de a fi angajat(-ă) pentru această sarcină; Indicați în scrisoarea de motivare două persoane de referință (numele persoanei, organizația și datele de contact) de la foști/actuali angajatori, profesori care vă cunosc bine calitățile și competențele profesionale.
  • Oferta financiara per zi de consultanță.

Dosarul complet va fi expediat prin e-mail la adresa email: sabina.baciu-danilov@fam.md  cu titlul:  Consultant/ă elaborare materiale copii romi.

NB! Vor fi evaluate doar dosarele complete! La interviu vor fi invitați/te doar persoanele pre-selectate!

Data limită pentru depunerea dosarelor candidaților:  31 octombrie 2023
Persoana de contact: 
Sabina Baciu-Danilov, e-mail: sabina.baciu-danilov@fam.md