Blog

News

Schimbări majore pentru testul TOEFL iBT

La 22 mai 2019, ETS a anunțat schimbări majore pentru testul TOEFL iBT, care vor intra în vigoare la 1 august 2019. ETS promite că cei care iau testul vor beneficia de o experiență îmbunătățită de testare TOEFL iBT cu un test mai scurt, raportare mai rapidă a scorurilor și înregistrare mai ușoară. Timpul de testare TOEFL iBT va fi scurtat cu 30 de minute, la doar 3 ore, fără modificări ale testului sau ale tipurilor de întrebări. Cu alte cuvinte, este același test rezonabil, sigur și preferat, cu doar câteva întrebări în secțiunile Reading, Listeningși Speaking. Fiecare pasaj de citire va avea 10 întrebări, în loc de 12-14. Numărul de pasaje pentru citire va rămâne același (3-4). Va dura doar 54-72 de minute pentru a termina secțiunea Reading (în loc de 60-80). Vor exista 3-4 prelegeri în secțiunea Listening (în loc de 4-6). Numărul de conversații nu se va modifica. Numărul de întrebări la fel nu se va modifica. Va dura de la 41 până la 57 de minute pentru a termina secțiunea Listening (în loc de 60-90 de minute). Va exista o întrebare independentă (în loc de 2) și trei întrebări integrate (în loc de 4). Va dura 17 minute pentru a termina secțiunea Speaking. Secțiunea Writing va rămâne aceeași, formată din 2 sarcini ce durează în total 50 de minute. Testul va fi marcat pe o scară de la 0 la 30 pentru fiecare secțiune și de la 0 la 120 pentru scorul total.

În plus, noua funcție de scoruri MyBest va combina cele mai bune scoruri pentru fiecare secțiune din toate scorurile valide TOEFL iBT din ultimii 2 ani. Rezultatele MyBest permit evaluatorilor să demonstreze performanțele cele mai bune ale testelor lor la instituțiile care iau decizii importante de admitere. Toate rapoartele scorurilor TOEFL iBT trimise după 1 august 2019, indiferent de data de administrare a testului, vor include în mod automat scorurile MyBest împreună cu scorurile tradiționale de la data testului selectat de beneficiar.

Pentru mai multe informații despre îmbunătățirile aduse formularului de test TOEFL, rapoartelor de scor și înregistrare click aici.

Leave a Reply