Termen extins: Selectarea unui/unei consultant/e pe incluziunea romilor

Termen extins: Selectarea unui/unei consultant/e pe incluziunea romilor

Fundația pentru Dezvoltare din Republica Moldova, cu suportul Fundaţiei pentru Copii „Pestalozzi” (Elveţia), implementează faza II a proiectului „Sprijin social, educațional și psihologic pentru copii romi de vârstă preșcolară și școlară pentru integrarea cu succes în sistemul de învățământ general”. Perioada  de implementare a proiectului este septembrie 2023 – august 2026. Activitățile desfășurate în cadrul proiectului vizează creșterea accesului la educație și reducerea abandonului/absenteismului școlar în rândurile elevilor romi din 12 comunități prin realizarea și promovarea activităților cu program prelungit și extracurricular. În paralel, se urmărește colaborarea și capacitarea  reprezentanților APL, echipelor multidisciplinare, Direcțiile de Educație și Asistență Socială din cadrul localităților partenere ale proiectului pentru a fortifica colaborarea intersectorială și a contribui la sprijinirea familiilor de etnie romă și a asigura incluziunea băieților și fetelor rome în sistemul educațional.

Aria de implementare a proiectului: or. Rîșcani; s. Mihăileni, r-nul Rîșcani; s. Ochiul Alb și Gribova, r-nul Drochia; mun. Edineț; or, Călărași; comunele Buda (Ursari) și Țîbirica (s. Schinoasa) din r-nul  Călărași;  com. Cărpineni, r-ul. Hîncești; s. Talmaza, r-nul. Ștefan Vodă; or. Basarabeasca; s. Ciocîlteni, r-nul Orhei.

La această etapă, Fundația pentru Dezvoltare anunță un concurs de angajare a unui/unei consultant/e pe incluziunea romilor.

Expertul pe incluziune va fi angajat în perioada ianuarie 2024 – decembrie 2025, cu 5 zile de consultanță lunară.

Responsabilitățile consultantului:

Expertul în incluziune va trebui să îndeplinească o serie de sarcini, pentru a contribui la crearea unui mediu inclusiv și echitabil pentru comunitatea romă, care includ:

  • Responsabil pentru capacitarea mediatorilor comunitari pentru implementarea politicilor și a strategiilor menite să promoveze incluziunea socială, economică și educațională a romilor;
  • Fortificarea colaborării mediatorilor comunitari cu Direcțiile Educație și Serviciul de Asistență psihopedagogică, Asistență Socială, Agențiile Terioriale de Ocupare a Forței de Muncă, echipele multidisciplinare, APL, etc.
  • Colaborarea cu alți experți a proiectului pentru dezvoltarea protocoalelor și procedurilor pentru identificarea și sprijinirea băieților și fetelor de etnie romă pentru integrarea/reintegrarea în sistemul de învățământ general.
  • Alt tip de suport pentru realizarea scopului și obiectivelor proiectului.

Cerințe față de candidați:

  • Studii superioare în domeniile pedagogie, psihopedagogie, asistență socială sau alte domenii relevante;
  • Cunoașterea specificului provocărilor cu care se confruntă comunitatea romă;
  • Cunoașterea limbilor română și rusă;
  • Abilități de utilizare a calculatorului.

Pentru a participa la concurs, consultanții vor expedia prin email următoarele documente:

  • CV-ul actualizat cu indicarea experienței relevante poziției (max. 3 pagini);
  • Scrisoarea de motivare (max. 1 pagină A4), în care să menționați pentru care domeniu aplicați, să accentuați experiența relevantă pe care o dețineți și motivația de a fi angajat/ă pentru această sarcină, să indicați două persoane de referință (numele persoanei, organizația și datele de contact), care sunt fie foști/actuali angajatori, fie profesori care vă cunosc bine calitățile și competențele profesionale.
  • Oferta financiară per zi de consultanță.

Dosarul complet va fi expediat la adresa email: sabina.baciu-danilov@fam.md cu titlul:  Consultant/ă incluziune.

NB! Vor fi evaluate doar dosarele complete! La interviu vor fi invitați/te doar persoanele pre-selectate!

Data limită pentru depunerea dosarelor candidaților: 26 ianuarie 2024
Persoana de contact:
Sabina Baciu-Danilov, email: sabina.baciu-danilov@fam.md